Suklaamoussepuuro (gluteeniton)

30. huhtikuuta 2014

Kuulostaa hyvältä, eikö! Niin minustakin, siksi testasin tätä ohjetta heti kun näin sen Outi Rinteen raakaruokakeittokirjassa (älä pelästy, en ole mikään raakaruokailijahihhuli). On vastustamaton ajatus saada suklaamoussea aamiaiseksi, varsinkin, kun se on terveellistä. Muokkasin tosin alkuperäistä ohjetta hiukan eli lisäsin mukaan jogurttia. Jogurtti pyöristää puuron makuja, kuohkeuttaa rakennetta ja saa koko homman maistumaan mukavasti maitosuklaalta. Raakakaakaojauheenkin vaihdoin tavalliseen kaakaojauheeseen, mutta voit toki käyttää kumpaa tahansa.   
Puuro on hyvä aamiainen etenkin keliaakikoille (tattarissa ei ole gluteiinia). Suosittelen käyttämään tehosekoitinta puuron valmistukseen (ei esim. sauvasekoitinta), sillä niin rakenteesta tulee paljon tasaisempi.

Vinkki: Viimeistelyyn tarkoitetut marjat voi hyvin laittaa mukaan tehosekoittimeen. Etenkin mustaherukka toimii hienosti puuron muiden makujen kanssa.

Resepti sovellettu kirjasta Raakaruoka-aika: herkkuja ilman hellaa ja uunia.

Yhdelle

1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
2 rkl auringonkukansiemeniä
5-7 kuivattua luumua
2 dl vettä
1,2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl hyvälaatuista kaakaojauhetta
2 tl vaahterasiirappia
¼ tl vaniljajauhetta

Viimeistelyyn

tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia tai mustaherukoita


Huuhtele tattari
pariin kertaan ja laita likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Lisää mukaan myös auringonkukansiemenet. Laita toiseen astiaan kuivatut luumut ja 2 dl vettä ja anna niidenkin liota yön yli.

Siivilöi aamulla tattari ja auringonkukansiemenet ja huuhtele. Laita tehosekoittimen kulhoon ja lisää mukaan luumut liotusvesineen, jogurtti, kaakaojauhe, vaahterasiirappi ja vaniljajauhe. Sekoita voimakkaasti kunnes rakenne on kuohkea, tasainen ja moussemainen.

Laita aamiaiskulhoon ja viimeistele marjoilla.

 

tattaripuuro2.jpg