Mikä blogi?

One day we’ll take a train on ruoasta kiinnostuneille ihmisille suunnattu ruoka- ja matkablogi. Blogin sisältö koostuu matkakertomuksista, teemoittain lajitelluista reseptikokoelmista sekä artikkeleista, jotka voivat liittyä ruokaan, matkailuun – tai mihin tahansa kiinnostavaan ilmiöön tai asiaan, joka on koettu jutun arvoiseksi.

Matkakertomukset ovat pidempiä artikkeleita, joiden kyytipoikana tarjoillaan matkakohteen inspiroima resepti. Tämän lisäksi jutut kattavat tietoa matkakohteen ruoka- ja juomapuolen tarjonnasta, hintatasosta sekä majoitusvaihtoehdoista.

Ruokateemat-osio sisältää nimensä mukaisesti erilaisia reseptikokoelmia, jotka on koottu eri teemojen alle. Reseptit julkaistaan ensin yksitellen peräkkäisinä päivinä Reseptit-osiossa ja vasta sitten koostetusti ruokateemana.

Blogin yhtenäisyyttä rikkomassa on Artikkelit-osio, jonka sisältämät jutut eivät välttämättä liity ruokaan tai matkailuun ja vaikka liittyisivätkin, on ote teksteissä pohdiskelevampi ja kriittisempi. Tässä osiossa käsitellään esimerkiksi erilaisia ajankohtaisia ilmiöitä, mutta ajankohtaisuus ei tarkoita vanhojen klassikoiden hylkäämistä.

Blogi on perustettu huhtikuussa 2014.

 

Tekijät

noona.jpg

Noona B. vastaa pääosin teksteistä ja resepteistä. Opiskellut journalismia ja mediaa Cardiffin yliopistossa Briteissä ja työskennellyt Suomen ensimmäisessä design-hotellissa Klaus K:ssa Helsingissä yli viisi vuotta osana hotellin aloitustiimiä. Jaksaa jauhaa kyllästymiseen asti ruokajutuista ja tekee veljensä mukaan ”aina kaikesta piknikin”. Elää ruokalehti- ja ruokakirjapinojen keskellä. Tykkää lukea kaikkea muutakin, mieluiten sympaattisessa kahvilassa.


Noonan mielestä hyvä resepti on hyvä resepti, oli se sitten oma tai jonkun muun. Siksi tässä blogissa omat reseptit eivät ole itseisarvo, vaan tärkeintä on saada kokeilemisen arvoiset reseptit jakoon.

Kaikki reseptit on testattu kotikeittiössä.

 

 

 

 

 

 

 

kuva3.jpg

Hasse H. vastaa pääosin kuvista. Ekologi, opiskellut biologiaa Joensuun ja Helsingin yliopistoissa. Hassen luontotietämys näkyy kautta koko blogin, niin villiyrtteihin liittyvissä resepteissä kuin matkakertomuksissakin. Harrastaa luontokuvausta. Inhoaa omien sanojensa mukaan blogeja ja kaikkea medianarsismia ja haluaa siksi pysytellä taustajoukoissa.

 

Noona ja Hasse eivät voi matkustaa kovin pitkälle elokuussa, koska silloin pitää kerätä pakastimet täyteen marjoja seuraavaa vuotta varten. Ovat muutenkin sitä mieltä, että Suomen kesästä pitää nauttia seikkailemalla kotimaassa. 

 

Lisäksi Tommi B. piirtää kuvat Artikkelit-osioon.

Isot kiitokset Jaakko I:lle sivujen koodauksesta.

Ethän käytä blogin kuvia ilman lupaa.